Fietsenmakerij Jasper in hartje Zaltbommel

Sfeervol tot in detail

In hartje Zaltbommel verbouwde Jasper Bax met veel oog voor detail eigenhandig een karakteristiek, oud pand tot een moderne, uiterst sfeervolle winkel. Voor de inrichting speurde hij het internet af, keek rond in restaurants en kledingwinkels en liet zich inspireren door winkels uit Tweewieler.

Tekst Hedwig Berendsen | Foto’s Koos Groenewold

De winkel van Jasper Bax valt in het straatbeeld op door de fraaie entree met hoge glas-in-lood ramen. Binnen stap je in een sfeervolle winkel waar je verrast wordt door tal van verrassende items. Het is een compleet ander beeld dan toen Jasper aan de verbouwing begon nadat hij het pand eind 2019 had gekocht. “Het plafond was verlaagd en er stonden allemaal pilaren met veel balken.”

Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper

Pietje precies in de uitvoering

“Ik had ten aanzien van de inrichting wel wat in gedachten, maar eigenlijk zijn we gewoon begonnen met verbouwen. Zonder ontwerp of tekening. De grotere dingen heb ik door een aannemer laten doen. Samen met een vriend hebben we de rest gedaan. Ik ben echt een pietje precies: het moet eruitzien alsof het door professionals is gebeurd, het moet gewoon kloppen.” Dat Jasper daarin is geslaagd is te zien in de winkel; alles is strak afgewerkt en elke hoekje is aangepakt. De inrichting is industrieel met een gezellige, warme sfeer.

Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper
Fietsenmakerij Jasper

Niet te missen voor wandelaars

Jasper merkt dat de winkel goed opvalt in het straatbeeld: “Zeker ook ’s avonds, als de verlichting aan is in mijn etalage. Omdat ik hierboven woon, zie ik mensen van de overkant van de straat naar mijn winkel lopen en naar binnen kijken.” Jasper is blij dat hij dit specifieke pand in de binnenstad heeft omgetoverd tot winkel. “In een vierkant pand op een industrieterrein had ik dit niet kunnen realiseren. Deze winkel is knus en heeft een huiskamergevoel. Bovendien heb ik niet de ambitie om te groeien naar een bedrijf met 10 medewerkers. We staan hier nu met z’n tweeën en soms met z’n drieën. En dat bevalt me heel goed. Daarnaast vind ik het zelf repareren ook nog veel te leuk.”

 

Geïnspireerd door winkels van Landewé en De Mooij

Om inspiratie op te doen voor de verbouwing keek Jasper veel rond op internet: “Ik bewaarde plaatjes van Instagram of Pinterest. Ik heb ook rondgekeken in kledingwinkels en restaurants. Onze werkplaats straalt bijvoorbeeld de sfeer uit van een open keuken. Ik wilde ook nog fietsenwinkels bezoeken, maar door de drukte lukte dat helaas niet. En ik heb veel foto’s bekeken van mooie winkels in Tweewieler. Daarbij steken Landewé en De Mooij Fietsen er wat mij betreft wel bovenuit.”

Lees het complete verhaal over de prachtige fietsenwinkel van Jasper Bax op de site van Tweewieler.