Leenders Bike Totaal groeit van 3.000 naar 6.000 m2

Dubbelslag

Om efficiënter te kunnen werken en het assortiment nog beter voor het voetlicht te brengen, verdubbelde het vloeroppervlak van Leenders Bike Totaal in het Overijsselse Hengelo: van 3.000 naar 6.000 vierkante meter. Eigenaar Jos Leenders en bedrijfsleider Maarten Spijkers geven ons een exclusieve rondleiding.

In het bedrijf is Jos Leenders (links) de ondernemer en Maarten Spijker de bedrijfsleider. Maarten werkt al ruim 20 jaar bij Jos. Hij neemt de zaak langzaam over.

Tekst Hedwig Berendsen | Foto’s Ronald Hissink

Je hebt even tijd nodig om door flink vergrote winkel van Leenders Bike Totaal te lopen. Tijdens die wandeling vind je op de begane grond de afdeling gewone en sportieve fietsen, de werkplaats, de afdeling tweedehands en een grote hoek voor bakfietsen. Op de eerste verdieping is de afdeling e-bikes waar de modellen zijn opgesteld in een fraaie merkomgeving. Hier bevinden zich ook de e-mountainbikes waar de modellen in een ‘buitensetting’ gepresenteerd worden. Om efficiënter te kunnen werken is ook het magazijn flink vergroot. Bedrijfsleider Maarten Spijkers vertelt hierover: “Ik werk al 20 jaar in de branche en al die tijd hoor ik fabrikanten zeggen dat ze voorraadhoudend zijn of gaan worden. Maar er is niets veranderd. Je moet als grote winkel gewoon opslag hebben, je moet dus wel investeren.”

  klik op de foto's voor een vergroting

Meer lezen over de keuzes die Jos Leenders en Maarten Spijkers maakten? Lees het complete artikel op Tweewieler.nl