Van inrichting en uitstraling, tot cross-selling en routing 

‘Alles voor een professionele winkel en werkplaats’

De combinatie one-stop-shop en de overige diensten die Juncker Bike Parts momenteel biedt, is uniek in de branche. Al vele jaren kunnen klanten er niet alleen terecht voor fietsonderdelen en accessoires, maar ook voor alle facetten van totale winkel- en werkplaatsinrichting. Laurens Jeurnink vertelt over deze opvallende combinatie.

Juncker Bike Parts is één van de grootste groothandels in fietsonderdelen en accessoires. Met meer dan 17.000 artikelen van ruim 200 topmerken is er altijd een oplossing voor iedere fiets. Vanuit het centrale magazijn in Apeldoorn worden dagelijks meer dan 9.000 pakketjes verstuurd met een keur aan fietsonderdelen en accessoires. Dit varieert van een simpele binnenband voor de stadsfiets tot een geavanceerd onderdeel voor de meest innovatieve racefiets.

Laurens Jeurnink, teamlead marketing communication: "Ons bedrijf beschikt over een gespecialiseerd team Winkel- en werkplaatsinrichting dat de winkel van A tot Z in kan richten. Goede prestaties beginnen met een volledig professionele, op maat ingerichte winkel én werkplaats." Hoe pakken ze dat aan?

Cross-selling

Tijdens het inrichten van de winkel kijkt het team goed naar cross-selling, waarbij de onderdelen op een logische plek bij de fietsen staan. “De kinderzitjes zet je bijvoorbeeld bij de stadsfietsen of de moederfietsen, niet bij de mountainbikes”, zegt Jeurnink. “Zo zijn er allerlei aspecten en factoren tijdens het plaatsen van de fietsen en de onderdelen waar je goed naar moet kijken. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de routing door de winkel, waardoor de fietsen op een logische plek in de winkel staan.” 

Assortiment

Samen met de winkeleigenaar kijken de specialisten van Juncker op artikelniveau wat er het beste op de wanden ingehangen kan worden. “Het is zelfs mogelijk om de collectie samen te stellen op basis van de verkopen in de regio en het type winkel, zodat het assortiment voldoet aan de wensen van de klanten binnen de regio”, weet Jeurnink. “Je kunt het assortiment ook samenstellen in samenwerking met de merken. De merken kunnen hier namelijk ook een grote rol in spelen. Samen richt je de wand in om de uitstraling van het desbetreffende merk goed naar voren te laten komen.” 

Interieurbouw

Team winkelinrichting dient ook als bemiddelaar tussen de interieurbouwer en dealer, waarbij zij door hun specialisme kunnen afwijken van de standaard. Jeurnink: “Vanuit alle invalshoeken kijken we naar de beste inrichting van jouw winkel en werkplaats. Wij werken met een vaste interieurbouwer waarmee we veel projecten realiseren. Daardoor hebben we gerichte ervaring met dit soort trajecten.”

Op maat

De wens van de klant staat voorop, dus aan de hand daarvan maakt het team winkel- en werkplaatsinrichting met expertise een plan. “We leveren ook het stellingmateriaal. Dat kan slatwall of tego-wand zijn. Deze zijn beschikbaar in de standaardkleuren maar kunnen we leveren in verschillende kleuren en prints.”
 

.

Juncker

Werkplaats als verlengstuk winkel

Bij een nieuwe winkel, een verhuizing naar een nieuw pand of een totale verbouwing worden zowel de showroom als de werkplaats onder handen genomen en kan Juncker Bike Parts hier een totaalplan voor maken en uitvoeren. "Maar net zo vaak volstaat het om alleen de werkplaats op te frissen of uit te breiden. Ook daarvoor kun je terecht bij ons", zegt Jeurnink.

“Steeds vaker zie je dat een werkplaats het verlengstuk is van de winkel. Waar vroeger nog het beeld heerste van rommelige en stoffige werkbanken, is de werkplaats tegenwoordig een plek die gezien mag worden. Geen achterafkamertjes meer, maar een open werkplaats waar de klant ziet hoe op professionele wijze de fietsen worden gerepareerd. Een plek waar je trots op bent als fietsenmaker, en dat mag je laten zien.”

'Een plek waar je trots op bent en dat mag je laten zien'

 

“Wanneer je meer informatie wilt over een nieuwe inrichting van je winkel of werkplaats, neem dan contact op met ons team winkel- en werkplaatsinrichting. Ze drinken graag een keer een kop koffie met je om de mogelijkheden te bespreken”, aldus Jeurnink.

Dit artikel is gesponsord door Juncker Bike Parts.