Unigarant viert vijftigjarig jubileum

“Er is reden voor een feestje: Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB, bestaat vijftig jaar. In die tijd hebben we samen met de vakhandel een fantastisch netwerk opgebouwd en zijn we uitgegroeid tot marktleider in fietsverzekeringen. Een dankjewel aan al deze fietsenzaken is dus zeker op z’n plaats. Om de gezamenlijk bereikte mijlpaal te vieren, hebben we dit jaar veel activiteiten met en voor onze partners.”

Een blog van Joris Smink. 

“Als we terugkijken op vijftig jaar Unigarant, dan zien we dat er in de tweewielerbranche het nodige is veranderd, zeker de laatste jaren. Kijk alleen naar het product: de e-bikes – al dan niet connected – zijn niet meer weg te denken. Verandering zien we ook in het gedrag: bezit van een fiets telt minder, het draait tegenwoordig eerder om gebruik. Om die reden scoren de leaseproposities zo goed. Wij zitten boven op al die ontwikkelingen. Waar mogelijk ondersteunen en betrekken we onze partners daarbij, zodat ze maximaal kunnen profiteren.”

“Zo’n versterkend initiatief dat nú actueel is, is de voorraadcheck op ANWB E-bikevergelijker. Iedere fietsenzaak kan zijn voorraad koppelen aan ons platform. Was dit tot begin dit jaar enkel mogelijk voor winkels met CycleSoftware; vanaf nu kan dat ook via Wilmar. Deze online voorraadcheck zorgt voor mooie conversie: consumenten zien online wat de winkel op voorraad heeft, boeken proefritten en gaan vervolgens over tot koop.” 

In de spotlights

“Leuk om te weten: ANWB E-bikevergelijker en de voorraadcheck staan eind maart in de spotlights in Kampioen E-bike 2022, een special die in een oplage van maar liefst 1 miljoen wordt meegestuurd met Kampioen nummer 3. Daarnaast is hij verkrijgbaar bij aangesloten fietsenzaken. Met deze inspirerende special prikkelen we consumenten om over een (nieuwe) e-bike na te denken. Met zo’n campagne profiteert de vakhandel gelijk.”  

“Een topic dat eveneens aan bod komt is ANWB Fiets Lease, dat we sinds vorig jaar in winkels uitrollen. Een mijlpaal is dat we in maart, als Kampioen E-bike 2022 op de deurmat valt, naar verwachting de vierhonderdste tweewielerzaak hebben aangesloten die ANWB Fiets Lease aanbiedt. De voordelen daarvan voor de vakhandel zijn legio: als dealer behoud je de volledige marge, via ANWB.nl komen er meer klanten over de vloer en je bent ervan verzekerd dat klanten terugkomen voor service en onderhoud gedurende de leasecontractperiode. Ook de komende vijftig jaar kan de vakhandel rekenen op onze support!”

Joris Smink, salesmanager Tweewiel ANWB.