MIK zet de standaard in innovatieve bevestigingssytemen

De lente is eindelijk hier en daarmee komen langere dagen en de belofte van beter weer. Voor veel mensen betekent dit dat ze weer vaker voor hun fiets zullen kiezen. Maar voldoen de fiets en de accessoires nog wel aan de wensen van de consument? Met het revolutionaire MIK- en MIK HD- systeem is fietsplezier gegarandeerd! 

Mounting is Key (MIK) is een revolutionair systeem dat is ontworpen in samenwerking met Massload en input van diverse fietsfabrikanten. Met het MIK-systeem is het mogelijk om snel en eenvoudig accessoires op de bagagedrager van de fiets te bevestigen. Met het kliksysteem kan er gemakkelijk binnen enkele seconden van fietsaccessoire worden gewisseld. Van fietstassen naar een fietsmand? Met het innovatieve MIK-systeem is dit geen enkel probleem meer. Mede dankzij de samenwerking tussen diverse specialisten was het systeem vanaf het begin af aan succesvol: de branche heeft het systeem omarmd door de combinatie van krachtige innovatie en sterke partnerships.

MIK HD: extra sterk en veilig

Sinds 2019 bestaat er ook een extra veilige en sterke variant van het MIK-systeem: MIK HD (Heavy Duty). Met de komst hiervan is het naast de standaardaccessoires ook mogelijk om fietszitjes op een veilige en gemakkelijke manier op de bagagedrager te kunnen klikken. 

MIK HD bestaat uit twee onderdelen:

  • De bagagedrager - dit is een extra sterke bagagedrager die belast mag worden tot een gewicht van 27 kg. 
  • De adapterplaat - deze plaat is voorgemonteerd onder het fietszitje en wordt vanwege veiligheidsoverwegingen niet los verkocht. Dankzij deze MIK HD-adapterplaat kan het fietszitje eenvoudig met een tweevoudige zekering op de bagagedrager worden geklikt. 

Bij de ontwikkeling van MIK HD is er niet alleen gekeken naar hoe het bevestigen van fietszitjes voor ouders zo gemakkelijk mogelijk kan worden gemaakt. De veiligheid van het kind staat uiteraard voorop. Daarom is systeem getest volgens zeer strenge veiligheidseisen. Het gerenommeerde Duitse testinstituut TÜV Rheinland heeft MIK HD getest in combinatie met een verschillende fietszitjes en goedgekeurd volgens de EN 11243 veiligheidsnormen. Dit maakt het het enige systeem ter wereld waar de combinatie bagagedrager en fietszitje samen is getest. Dit betekent dat je met MIK HD bent verzekerd van een op-en-top veilig systeem en hoeft er niet langer een keuze te worden gemaakt tussen veiligheid en gemak.

Steeds meer merken sluiten zich aan

MIK is een open platform systeem. Dit betekent dat ieder merk zich kan aansluiten bij dit systeem en hier producten voor kan ontwikkelen. Steeds meer fietsmerken kiezen er dan ook voor om dit te doen, inmiddels zijn er al meer dan 50 fietsmerken verbonden. Dit resulteert in een steeds grotere keuze in het aanbod van fietsen en bijpassende accessoires. 

Klikken en genieten

Daarnaast sluiten ook steeds meer fabrikanten van fietszitjes zich aan bij het MIK HD systeem omdat deze ongekend veilig en praktisch is. Zo heeft het oer-Nederlandse merk Bobike onlangs de Bobike GO MIK HD, in 5 verschillende kleuren, geintroduceerd. Bij Bobike staat veilig fietsen met je kind voorop en de keuze om te gaan werken met MIK HD was voor Bobike dan ook een hele logische.

Bobike

Bobike

Innoveren en partnerships

Het mag duidelijk zijn dat de keuze voor MIK en MIK HD een goede is vanuit kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak. MIK zal blijven innoveren en partnerships aangaan om veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen te ontwikkelen die mensen motiveren vaker de fiets te nemen. Interesse in MIK of MIK HD? Kijk op www.mik-click.com of neem contact met op via info@mik-click.com.

Dit artikel is gesponsord door Basil.