KMC Chain Europe

Groter pand KMC Chain Europe versterkt leverzekerheid

KMC Chain Europe bereidt zich voor op de toekomst. In juli betrekt het bedrijf een ander pand dat bijna tweeënhalf keer zo groot is als het huidige onderkomen. KMC Chain Europe blijft de Europese markt vanuit Heerenveen bevoorraden; de nieuwe locatie is gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein.

“We waren zeer gehecht aan ons pand. Dat hebben we destijds zelf gebouwd. Alleen is het gewoonweg te klein geworden, ondanks meerdere verbouwingen in de afgelopen vijf jaar”, vertelt marketingmanager Sylvie Bakker. “Met name in de magazijnen met onderdelen en de ruimtes met gereedschappen is het te krap geworden. Dat komt onder meer door de gigantisch toegenomen vraag vanuit heel Europa.”
Op de nieuwe locatie, een bestaand gebouw dat volledig vernieuwd is, heeft KMC Chain Europe straks 3.000 vierkante meter aan opslagruimte. Ter vergelijking: in het huidige gebouw gaat het om een oppervlak van 1.250 vierkante meter. “We distribueren door heel Europa en willen de goede leverbaarheid van onze producten kunnen blijven waarborgen. Daarom is het absolute noodzaak om versneld te verhuizen. Op de huidige locatie waren er geen uitbreidingen of veranderingen meer mogelijk”, aldus Bakker.

Aparte ontvangsthal

“Een groot voordeel aan het nieuwe pand is dat we straks beschikken over een aparte ontvangsthal en expeditie hal. Beide zijn uitgerust met een laad- en losdock. Hierdoor kunnen we de toegenomen volumes veel beter verwerken, zonder dat het logistieke proces wordt verstoord.”

KMC Chain Europe

KMC Chain Europe

Kettingknipmachine en inpakmachine

KMC Chain Europe beschikt vanaf komende zomer ook over een aparte ruimte waar de kettingknipmachines en de nieuwe automatische inpakmachine voor OEM’s staan. “De knipmachine knipt de kettingen op maat zoals de OEM ze nodig heeft. Per fabrikant en type fiets staan alle kettinglengtes in ons systeem. Met één druk op de knop worden er duizend kettingen geknipt voor bijvoorbeeld Gazelle of Koga. De automatische inpakmachine stopt ze in OEM-dozen, zodat de kettingen snel op transport kunnen.”

Bike Park voor testen

Extraatje bij het nieuwe pand is de komst van een Bike Park. Bakker: “Achter ons nieuwe onderkomen ligt een groot grasveld dat we gebruiken voor onder meer het testen van onze producten. Daarnaast is het voor de fun. Bij speciale gelegenheden kunnen we mensen hier uitnodigen. De bedoeling is dat dit Bike Park in de tweede helft van juli wordt geopend, net als ons nieuwe onderkomen.”

Schrijf je in voor digitale leeromgeving

Maak je al gebruik van KMC-Chainology, de digitale leeromgeving van KMC Chain Europe? Als je nu een gratis account genereert en daar de cursus Kettingbladen en Tandwielen volgt (duur: 5 minuten), verdien je een badge. Zijn er nóg eens twee collega’s die dit doen, dan ontvangt je tweewielerzaak een nieuwe 10.000KM+ kettingchecker van KMC Chain Europe. Daarnaast doet je winkel automatisch mee aan een loterij waarbij we 10 KMC digitale kettingcheckers weggeven.

Ga naar: myagi.com/s/kmcchainologynl

Dit artikel is gesponsord door KMC Chain Europe.